Visie

Een gezond lichaam is jouw belangrijkste bezit.

Ik ben ervan overtuigd dat de elementen FOOD en MOVE leiden tot BALANCE.

3 Aspecten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: de juiste voeding, voldoende beweging en voldoende rust. Dit samen leidt tot een goede en gezonde balans.

appelFOOD

Voeding is de basis. Door voeding af te stemmen op jouw persoonlijke behoeften (zonder het gebruik van de pakjes en zakjes) zul je ervaren wat voeding met je kan doen. Ik stimuleer een beperking van het gebruik van koolhydraten. Dit betekent niet dat je géén koolhydraten mag eten, maar de focus zal liggen op langzame en vezelrijke koolhydraten, waardoor je bloedsuikerspiegel constant blijft en niet fluctueert. Door jou te laten ervaren & te laten inzien, wat je wel en beter niet kunt eten, leer je stap voor stap dat gezonde, gevarieerde voeding erg smakelijk kan zijn. Je gaat van eetlust naar eetrust.

 

MOVE

Voldoende beweging is naast goede voeding een must. Alle onderzoeken tonen aan dat mensen door technologische ontwikkelingen en minder fysieke dagelijkse belasting, te weinig in beweging komen. Tegenwoordig is zitten het nieuwe roken. Graag wil ik je laten ervaren dat sporten niet alleen gezond is, maar vooral erg leuk en ontspannend. Bewegen kan je alleen doen, maar ook in groepsverband. De een geeft de voorkeur aan de buitenlucht, terwijl de ander het liefst op muziek beweegt. Alles is mogelijk zolang je maar in beweging komt waarbij jij plezier en ontspanning ervaart!

 

balanceBALANCE

Je bent of komt in balans als je voeding, beweging en rust goed op elkaar zijn afgestemd. Rust is een belangrijk aspect hierin! Met gezonde, gevarieerde voeding en beweging op jouw niveau, kom je mentaal en fysiek in balans. Rust heb je nodig zodat je lichaam en geest alles kunnen verwerken. Misschien is dit nog wel het meest moeilijke deel: balans. Wat is dat en hoe doe ik dat nou? Ik geef je de tips en kan jou hierin begeleiden.