Recensies

Irma (54 jaar)

Ik ben gestart met FoodMoveBalance op aanraden van een kennis na een laatste poging om zelf gewicht te verliezen maar op een andere manier. Ik merkte dat ik mij door het overgewicht vooral moe voelde en weinig energie had. Dat moest veranderen! Eerst naar de huisarts geweest en een algeheel bloedonderzoek laten doen om ziektes uit te sluiten. Ben daarna op zoek gegaan naar niet zozeer een éénmalig dieet, maar meer een persoonlijke levenswijze. Een leefstijl die ik goed kan volhouden voor de lange termijn die bij mij past. Ik vond dit in FoodMoveBalance van Mariska. Ik kreeg hierbij inzicht in wat er in voeding zit en wat het met je doet. Daar stond ik echt van te kijken. Mijn gewicht is in 3 maand behoorlijk afgenomen maar dat vind ik niet het belangrijkste (wel mooi meegenomen 😁). Het heeft mij gebracht wat ik hoopte namelijk meer energie, beter in mijn vel en niet meer zozeer de behoefte om tussendoor ongezond te snacken. Dat wil niet zeggen dat ik af en toe niet gewoon wat neem wat alleen maar lekker is, want dat kan dan ook 😋

Ina (49 jaar)

Nou en toen kwam het jaar eraan waarin ik 50 ga worden. Met 10 kilo teveel, die ik al een paar jaar meesleep. Langzaam een paar kilootjes erbij. Elk jaar misschien eentje, maar dan ben je ‘opeens’ toch eigenlijk 10 kilo te zwaar. Ik besluit mezelf bij kop en kont te pakken want op mijn Sarah verjaardag wil ik beter in ‘shape’ zijn. Maar natte dweil dat ik ben, mezelf kennende, geen doorzetter in dieet-land, besluit ik Mariska in de arm te nemen, als lifestyle coach.

Omdat ik een begeleider nodig heb, die me op de rails zet en vooral steunt. Daarmee bleek ik de goede getroffen te hebben. Het mooie is, ze kijkt zo goed, naar wat JIJ en wilt en wat bij JOU past. Ik zei meteen: “Ik wil geen heftig dieet, waarbij ik niks mag en alles moet afwegen. En ik ga een tarwegras drinken en zo. En zeker geen onnatuurlijk spul, zoals maaltijdshakes en andere ‘enge dingen’.”

Ik ben van mezelf echt wars van die onnatuurlijke troep, die vaak alleen je darmen van streek maken en je stofwisseling op hol jagen. Dat heeft niets met een gezonde leefstijl te maken. Ik wil gewoon mezelf een gezonder eetpatroon aanmeten en daarmee afvallen.

Daarin heeft Mariska me ontzettend geholpen, met alle kennis die ze in huis heeft. Precies op maat, wat ik wilde en wat bij mij paste. Soms was het hilarisch. Want natuurlijk wilde ik best dingen proberen, en sommige dingen lukten echt heel goed, die eet ik nu nog dagelijks, zoals kwark met fruit of noten, maar de hüttenkäse is ‘m niet geworden, echt vreselijk! Hier konden we dan ook samen weer hartelijk om lachen

Als ik het even niet meer zag, kreeg ik mooie apps van Mariska, met wijze woorden op bemoedigende toon. Nooit negatief of belerend. Hiermee kon ik weer positief verder, kon ik de moed weer bij mekaar rapen. Ook kon ik altijd appen met vragen en kreeg ik snel antwoord. Ze loodste me zo de supermarkt door, zodat er geen ongezonde meuk in mijn karretje belandde. Echt top! En heerlijke receptjes af en toe, waarvan we nog steeds wekelijks de kip-kerrie-bonenschotel eten.

Mijn valkuil was wel het te weinig drinken. Mariska leerde me, gewoon 2x daags ‘te bulken’. Gewoon domweg een halve liter lauw water achter overslaan voor het eten. Dit bleek bij mij te passen. Ik ben een slechte drinker en kan niet de hele dag nippen aan een flesje water. Ik wil er ook de hele dag niet mee bezig zijn.

Ik heb veel geleerd in een periode van ca 4 maand. Ben 7 kilo kwijt. Wat ik vooral merk in mijn broekriem, die 3 gaatjes strakker zit. Mijn uniform op het werk, een maat kleiner. En ik voel me super fit. Al met al met ik super blij dat ik deze weg ben ingeslagen en Mariska s hulp heb gevraagd. Zonder haar had ik het ook niet gekund. 

Nu zit ik al een maandje op een zgn “plateau”. Mijn gewicht staat stil. En eigenlijk ben ik best tevreden. We hebben het traject afgerond. Ik blijf gewoon deze gezonde leefstijl volgen. Het gaat moeiteloos, zonder honger of zonder dat ik een dieet-idee heb, of het gevoel dat ik iets moet ‘volhouden’. Met nog wat laatste tips van Mariska, ga ik zelf gewoon verder om misschien stiekem toch nog een paar pondjes meer te kunnen afvallen.

Mariska dank voor al je steun!


Monique (38 jaar)

“Zal ik wel, zal ik niet.. Ik kan het zelf toch ook wel.., Ja maar, waarom lukt het dan niet..?”

Ik voelde me vol en futloos, vond ook dat er wel wat kilo’s teveel aan zaten. 

Die paar kilo’s gingen er over het algemeen bij goed mijn best doen wel af, maar zaten er na een korte periode ook weer aan.. Dat frustreerde mij; ik weet hoe t moet, maar hoe kan t dan, dat t mij niet lukt de knop om t houden? En dan dat futloze..

“Ja!!, Ik ga het doen! Áfgelopen met dat halve werk, wat geen voldoening geeft. Toegeven aan de hulp die ik even nodig heb!”

Gelijk Mariska gebeld en een afspraak gepland. Dat kon gelukkig heel snel, want nu ik de keuze had gemaakt, had ik t liefst NU die afspraak 😉

Wel spannend, zo’n eerste keer. Maar wat een meevaller. In een mooie lichte kamer, vertelde Mariska uitgebreid hoe en waarom zij mij op haar manier gaat begeleiden. 

We hebben het gehad over mijn doelstellingen; vetverlies, meer energie, een eetrust.  Eetrust, want ook dat was iets wat in de afgelopen jaren veranderd was. Met zoveel verschillende visies op gezonde voeding, was ik in de war geraakt; wat voor de een goed was, keurde een ander weer af..

Ik ben een traject aangegaan voor 12 weken. In die 12 weken heeft Mariska mij inzicht gegeven in mijn eetbehoefte, heb ik weer geleerd wat ik eten kan en mag ( en jee, dat is veel! En ook nog afnemen in gewicht/ centimeters…Ongelooflijk..!).

In het begin was het soms even doorzetten, niet elk moment is een ‘feestmoment,’   Sterk zijn. Denk aan wat je wilt behalen. 

Naarmate de weken voorbij gingen, ik resultaat zag in mijn gewicht én in mijn energieniveau, werd dat streng zijn geen streng zijn meer, maar een soort gewoonte. Iets waar ik mij goed bij voel.  Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer een glas alcohol nam, of toch een hapje. Want ook dat hoort bij mijn manier van genieten. Heerlijk eten en drinken, maar bewust en niet meer uit gewoonte,  en daarna weer door met waar ik mee bezig was. 

Inmiddels zijn de 12 weken begeleiding voorbij, en doe ik het alleen. Dat is eerst een beetje gek, je stok achter de deur is weg. Normaal viel ik dan toch weer terug in oude gewoontes.., zal t me nu wel lukken?

Inmiddels kan ik zeggen, dat t me lukt! Door de tips en trucs die ik tijdens de begeleiding heb gekregen, red ik het ook alleen! Soms zit er een ‘zwaar’ weekend of dag tussen, en dan denk ik terug aan de app die Mariska mij stuurde tijdens de begeleiding en kan ik goede gevoel weer herpakken en zijn we er weer.

Mariska, ik ben zoooo blij dat ik de juiste beslissing heb genomen door toe te geven dat ik even hulp nodig had. Jij hebt me laten inzien waar mijn valkuilen lagen (liggen), hoe daar mee om te gaan, en me eetrust gegeven. Ik vind het fijn om te genieten van eten en drinken, geen schuldgevoel meer te hoeven hebben, omdat nu weet wat ik eet of drink. 

Dank, Dank, Dank!!


Lars Duistermaat

In de voorbereiding op mijn derde marathon heb ik contact opgenomen met Mariska. Na een leuk kennismakingsgesprek, waarin Mariska erg eerlijk was, zijn we samen aan de slag gegaan. 

In kleine stappen hebben we mijn voedingspatroon aangepast, om (simpel gezegd) mijn motor zuiniger af te stellen. Eerste stap was het ontbijt, daarna de lunch en vervolgens suppletie. Mariska dacht mee waar mogelijkheden lagen en wat bij mij zou passen. Daarnaast kreeg ik ook de ruimte om eigen gewoontes, waar ik me goed bij voelde, te behouden.

Onze samenwerking heeft geresulteerd in een tijd van 2.44 op de marathon, een verbetering van 2,5 minuut! Het lichaam zuinig afstellen, de goede dingen eten voor herstel & energie. Het sparren over voeding heeft me veel nieuwe inzichten opgeleverd. 

Mariska is prettig om mee samen te werken, kritisch en eerlijk!


Astrid – 41 jaar

Via via kwam ik in contact met Mariska.

Ze had mensen nodig om te begeleiden voor haar opleiding Leefstijlbegeleider. Dit was mijn kans! Ik wist heel goed wat ik moest doen maar had wel een stok achter de deur nodig. Ik heb Mariska gebeld. Dat voelde direct fijn en warm. Ze wilde mij wel begeleiden voor haar opleiding.

Ik heb het als zeer prettig ervaren. Ook als het even niet goed ging, dan kwam er wel een hele lieve mail of app dat het niet zo erg was, echt super! De draad weer oppakken, niet blijven hangen en door.

Na 9 weken en 8 kilo lichter heeft Mariska de opleiding afgerond en ben ik zo positief dat ik nog een vervolgtraject ga volgen. 


Corrie – 48 jaar

Lieve Maris dankjewel voor de uitnodiging om mee te doen aan jouw cursus leefstijltraining.

Jij merkte dat ik zoekende was t.a.v. het eten. Ik had een jaar lang shakes gebruikt en dat heeft weinig tot geen resultaat gehad t.o.v. mijn gewicht. Ik was opzoek naar eetrust. En weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam.

We kregen een aantal opdrachten van jouw waarin inzichten naar boven kwamen. En zaken duidelijk werden. Ik vond dat heel bijzonder.

En jij leerde met de smart methodiek werken. Zo bijzonder dat deze methodiek in vele beroepsgroepen gebruikt kunnen worden.

In deze 9 weken heb ik mijn eetrust teruggekregen. Met name door de app te gebruiken en daarmee vertrouwen te krijgen dat ik goed bezig ben. Dit is zeker een rode draad voor mij om de app er regelmatig bij te pakken. Tracken en inzien waar je mee bezig bent, maar vooral… hoe voelt mijn lichaam.

Ik vond jouw begeleiding binnen ons groepje heel fijn. Lekker recepten, boeken en ervaringen delen.

Dank je wel voor alles.


Diana – 41 jaar

Nadat ik veel goeie, positieve ervaringen heb vernomen over de leefstijltraining en coaching van Mariska heb ik met enige spanning en onzekerheid contact opgenomen met Mariska.   

Ze reageerde direct heel spontaan en stelde mij gerust. Daardoor voelde ik mij gelijk op mij gemak en was ik mijn onzekere gevoel zo goed als kwijt. Ook tijdens mijn eerste persoonlijke afspraak en de vervolg afspraken voelde ik mij op mijn gemak en durfde ik mijn onzekerheden te uiten.

De ervaring die ik heb opgedaan zijn alleen maar heel positief.  Ze gaf mij veel vertrouwen in het toepassen van mijn nieuwe leefstijl en kwam met veel goeie, bruikbare en praktische tips. Geen enkele vraag was haar teveel. Ook kreeg je zo af en toe een leuke opbeurende quotes.  Daardoor raakte je alsmaar enthousiaster en gemotiveerder om door te gaan op weg naar de nieuwe leefstijl. 

Nu ga ik de bus zelf besturen.  Ik weet dat ik, ondanks dat ons traject  afgesloten is, ik bij Mariska altijd terecht kan voor advies en vragen. 

Dat geeft een gerust gevoel.


Annemieke – 47 jaar

In een paar maanden tijd is het me gelukt om mijn eetpatroon te wijzigen en 7 kg kwijt te raken. Dit was niet het primaire doel, maar is mooi meegenomen. Door mijn veranderde voedingspatroon ben ik me beter gaan voelen en hoop ik straks in mijn bloed terug te zien dat mijn cholesterol gedaald is. Dit alles onder de geweldige begeleiding van Mariska. Zij heeft mij meegenomen in de wondere wereld van de gezonde voeding en leefstijl. Daarbij heeft ze mij bewust laten ‘zwemmen’ om het vooral zelf uit te zoeken. Dit was in het begin een hele strijd, maar Mariska was er altijd om mij advies te geven en me een hard onder de riem te steken. Inmiddels is het nieuwe eetpatroon ingebed in mijn leven en kan ik er zelfstandig goed mee verder. Ik heb al heel wat diëten gevolgd in mijn leven, maar ik denk dat deze aanpak toch voor mij de beste is geweest. Dit ga ik volhouden!


Inge – 49 jaar

In sept. 2017 ben ik begonnen bij Mariska. Al een tijdje dacht ik: “ik ben te zwaar, zou er eigenlijk wat aan moeten doen, maar ik ben verder gezond en gelukkig” dus ja…..  het bleef erbij. Toen kwam het moment waarop bleek dat mijn bloeddruk en mijn cholesterol te hoog waren en ging bij mij de spreekwoordelijke knop om. Ik ben zelf wat gaan experimenteren met koolhydraatarm eten en meer bewegen en merkte al snel dat dit werkte. Veel suiker at ik al nooit, dus het ontsuikeren was voor mij  niet moeilijk. Het leek mij verstandig om begeleiding van een deskundige te vragen, omdat ik al vaker ben afgevallen en ook weer aangekomen… zo kwam ik bij Mariska terecht. Zij stimuleerde mij en zette de puntjes op de i. Vooral op momenten dat ik even ‘stilstond’ en de moed me in de schoenen zonk, was het erg fijn om van haar te horen wat ik kon doen. Mij heeft het erg geholpen om de app te gebruiken en mijn voedingspatroon te tracken.  Hierdoor heb ik goed geleerd welke voedingsmiddelen ik kan eten en in welke hoeveelheid. Van te voren was ik bang dat ik mijn volkoren boterham met kaas erg zou gaan missen, maar door de afwisseling met allerlei recepten vind ik deze manier van eten heel goed vol te houden.  Ik ben bijna 10 kg afgevallen en wil graag nog 5 kg afvallen.  Door de enthousiaste begeleiding van Mariska heb ik vertrouwen gekregen in mijn lichaam, een andere leefstijl aangewend en ben ik er van overtuigd dat die laatste 5 kg er ook nog afgaat!


Miranda – 39 jaar

Na 12 weken trots en blij…. ’40 bij 40′ dat was mijn doel in januari. Nu word ik pas over een half jaar 40, maar het resultaat mag er nu al zijn. Ik pas namelijk al in maat 40!!!

En achteraf bezien was dat niet een het echte doel, nl  ‘van eetlust naar eetrust…”

Samen met Mariska ben ik deze uitdaging aangegaan en een uitdaging zal het altijd blijven, maar ik voel me zo zeker met de ‘grip’ dankzij de eerlijke begeleiding van Mariska, dat ’t me blijft lukken de juiste (eet)keuzes te maken, maar vooral te genieten.


Kimberley – 26 jaar

Door lichamelijke klachten wilde ik graag mijn eet-/leefpatroon aanpassen. Ik ben prima op gewicht en afvallen was ook absoluut niet aan de orde. Ik had vaak last van buikpijn met name in de avond. Daarnaast had ik maar weinig energie.

Samen met Mariska ben ik op zoek gegaan naar de juiste voeding. Haar kennis op het gebied van voeding is groot. Deze kennis in combinatie met haar enthousiasme zorgde ervoor dat ik welke keer met een goed gevoel naar huis ging. De recepten waren overzichtelijk en gelukkig niet al te moeilijk om te maken, want ik wilde geen uren in de keuken hoeven staan. In het begin was het best wel even een omschakeling, maar Mariska heeft mij handvatten gegeven die ik nodig had. De gesprekken waren zinvol en af en toe een berichtje vond ik ook prettig. Om hulp vragen kon ten allen tijden.

Het resultaat is dan ook voor mij dat ik me veel beter voel. Ik weet precies waar mijn lichaam niet tegen kan en leef veel gezonder. Buikpijn? Daar heb ik eigenlijk weinig last van. Ik ga het leven met meer energie tegemoet en daarmee heb ik samen met Mariska mijn doel behaald.


Monique – 42 jaar

Vol enthousiasme neemt Mariska je mee in de wereld van een gezond eetpatroon. Zij heeft mij inzicht gegeven in mijn eetpatroon en geleerd hoe je dit kunt toepassen in je eigen leven. Ik wilde niet mijn hele leefstijl omgooien maar dit combineren met het eetpatroon van mijn gezin. Ik ben een aantal kilo’s kwijt (dat wilde ik ook graag) en die blijven er nu ook af. Ik heb een hele goede basis waarop ik terug kan vallen en daar ben ik super blij mee!

Sterke punten:

  1. stapsgewijze aanpak waarbij je eetpatroon inzichtelijk wordt
  2. handige weekplanner
  3. fijne, positieve feedback waardoor je erg gestimuleerd wordt

Anneke – 47 jaar

Al jaren weet ik dat ik van suiker erg moe word. Telkens probeerde ik de suikers te minderen, helaas viel ik vaak na een tijdje altijd weer terug in ‘mijn oude eetpatroon, met (te) veel suikers’.

Eind 2016 sprak ik Mariska en hoorde dat zij begin 2017 ging starten met haar praktijk FoodMoveBalance. Wetende dat Mariska goed bekend is met het koolhydraatbeperkt eten, was voor mij de stap gauw gezet om samen met Mariska te kijken naar een voor mij gezondere, koolhydraat beperkte leefstijl.

De eerste weken van ‘ontzoeten’ waren voor mij het zwaarst, maar ik merkte al gauw dat ik mij fitter ging voelen. In de weken die volgden, was het voor mij af en toe wel zoeken naar de juiste voedingsmiddelen. Op enkele producten reageerde mijn lichaam niet zo goed en kreeg wat klachten. Mariska kon mij hierin zeer goed begeleiden, stond altijd klaar met de juiste raad.

Samen hebben we na 12 weken mijn doel kunnen bereiken: een gezond en voedzaam eetpatroon met minder suikers, waardoor ik mij veel fitter ben gaan voelen. Daarbij ben ik ook nog een wat kilootjes afgevallen, hoe mooi is dat ?!

Mariska SUPER bedankt!


Susan – 52 jaar

Door een knieblessure en een whiplash kon ik voor langere tijd niet werken en sporten. Dit zorgde ervoor dat ik in twee jaar tijd 10 kilo aankwam. Zelf zag ik dit probleem wel en had ik er natuurlijk dagelijks last van, maar om een begin te maken met afvallen, lukte mij niet.

Via via kreeg ik contactgegevens van Mariska. Zij heeft mij ontzettend geholpen met afvallen door mij een nieuw eetpatroon aan te bieden.

Dit eetpatroon hield in dat ik de eerste twee weken moest ont-suikeren. Dat was heel zwaar maar ze heeft mij hierbij heel erg goed begeleid. Met de hulp en het enthousiasme van Mariska ben ik anders gaan eten, meer gaan bewegen en kreeg daardoor meer energie.

Dankzij deze hulp kan ik weer aan het werk en ben ik inmiddels 11 kilo lichter!


Sport 2000 Leugemors – presentatie voor personeel over voeding

Dit wil ik graag even aan je kwijt. Sinds jouw bezoek bij ons op de zaak is er een hoop veranderd bij ons personeel. Iedereen is erg bewust met voeding bezig. De jongen van de barcardi-cola is al meer dan 10 kg kwijt en heeft goed zijn balans kunnen vinden in de voeding. Je merkt nu tijdens de vakantie dat het moeilijker wordt. Nogmaals dank voor je inspirerende avond met zeker resultaat!


Marije – 42 jaar

Via een collega hoorde ik van FoodMoveBalance. Wat ze me vertelde klonk goed. Ik was al bezig met GOK (grip op koolhydraten) maar ik miste dat ik overdag of wanneer ik zin had in bv fruit dat ik dat niet mocht eten. En, daarnaast eet je toch wel heel veel vetten.

Ik heb Mariska gemaild. Ze belde me terug om uit te leggen hoe het bij haar in zijn werk gaat. Ik heb besloten om deze stap te zetten en zo nog meer inzicht te krijgen in wat voeding met je lichaam doet.

Het was voor mij een weg met hobbels, ik deed zo mijn best maar mijn spierkracht bleef maar dalen ondanks dat ik 2x per week de milon cirkel deed. Mariska begeleidde me hierheen heel goed. Ze liet me een week lang alles wat ik at en dronk doormailen. Daaruit bleek dat mijn eiwitinname te laag was. Ik heb dit aangepast en heel veel ideeën van haar gekregen om er genoeg van binnen te krijgen. Top!

Ik ben super blij dat ik dit traject ben in gegaan. Nu zo doorgaan en mocht ik merken dat ik nog een stok achter de deur nodig heb, neem ik een strippenkaart voor een aantal keren om bij haar te komen wegen.

Mariska bedankt!