Leefstijltraining

Tijdens de leefstijltraining gaan we samen werken aan gedragsverandering en gedragsbehoud. Niet voor de korte termijn, maar voor de lange termijn.

Wat kan je met een gezonde leefstijl behalen?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10445004-vergrote-appel-met-de-woorden-gezond-leven-op-witte-achtergrond-.jpg
 • Gewicht verliezen
 • Energieker voelen
 • Fitter voelen
 • Conditie verbeteren
 • Meer zelfvertrouwen krijgen
 • Controle behouden
 • Weerstand verhogen
 • Minder moe en ziek zijn

Kortom gezondheidswinst!

“Het allerbelangrijkste is mijn gezondheid!”

Hoe vaak zeggen we dat niet? Maar, wat doe je werkelijk? Hoe bewust ben jij met je gezondheid bezig? Ik wil je met deze training kennis meegeven, je bewust laten worden & inzicht geven, je laten nadenken over je patronen, hoe je deze kan aanpassen, je laten voelen & ervaren wat deze keuzes met jou doen. Dit doen we door jouw doel kleiner te maken en stap voor stap veranderingen door te voeren. Het resultaat is dat je de positieve effecten gaat signaleren van bovenstaande opsomming. Hierdoor krijg jij de controle over jouw leefpatroon en jouw leefstijl!

De 5 punten waaraan je je leefstijl kan bepalen op basis van het BRAVO-principe zijn: Beweging – Roken – Alcohol – Voeding en Ontspanning. Door middel van een vitaliteitstest kan worden bepaald hoe jouw leefstijl is en waar de noodzaak ligt om wijzingen door te voeren.

De nadruk ligt in eerste instantie op een combinatie van voeding & beweging. Eens per twee weken zien we elkaar en ziet het programma er als volgt uit:

 1. Intake & vitaliteitscheck
 2. Instellen app – uitleg
 3. Beweeguur met coaching
 4. Voorlichting suikers
 5. Beweeguur met coaching
 6. Voorlichting etiketten
 7. Beweeguur met coaching
 8. Menu make-over gezonde voeding
 9. Mini workshop*

Tijdens de beweegconsulten zullen we je ervaringen bespreken en zal ik je coachen.

*De mini-workshop zit niet standaard in het programma. Optioneel is het mogelijk het programma af te sluiten met een mini workshop.