Begeleiding

Heeft ons eet- en beweeggedrag te maken met hoe we ons voelen? Jazeker! Begeleiding in het kiezen van de juiste voedingsmiddelen en bewustwording hiervan is een belangrijk onderdeel. In het begeleidingstraject zal ik hier veel aandacht aan besteden, maar uiteindelijk zul jij het zelf moeten doen. De switch die jij gaat maken om een andere leefstijl te gaan hanteren, heeft tijd nodig. Het leren luisteren naar je lichaam zal met vallen en opstaan gepaard gaan. Heb je het eenmaal onder de knie, wil je nooit meer terug!

Ik wil mensen begeleiden naar een gezond gewicht door ze zelf te laten nadenken en bewuste keuzes te laten maken. Ik werk niet met standaard uitgewerkte menu’s omdat ik graag wil dat je wat gaat leren in het individuele traject of met de leefstijltraining. Op het moment dat ik jou een lijstje geef, hoef je zelf niet meer na te denken. Ik wil juist wél dat je gaat nadenken, dat je bewust wordt van je keuzes en inzicht creëert. Hier heb je je hele leven wat aan zonder dat je vast zit aan voorgeschreven menu’s. Je zal bewuster gaan eten en afvallen indien dit noodzakelijk is. Je zal merken dat je nieuwe eetpatroon en leefstijl een sneeuwbaleffect teweeg gaat brengen. Jij gaat je fit & energiek voelen!

In het individuele traject gaan we kijken waar je tegenaan loopt. Welke klachten heb je? Wat zou je graag willen bereiken? Wat vind je lastig om toe te passen? Hoe doorbreek je een patroon?

In de leefstijltraining gaan we met 2 à 3 personen ‘de strijd’ aan. Ervaringen delen is niet voor iedereen even makkelijk. Door de beperkte groepsgrootte blijft het individueel, maar kan een leefstijlverandering in groepsverband ook extra motiverend & stimulerend werken.

Zowel in het individuele traject als in de leefstijltraining werk ik volgens het BRAVO-principe. BRAVO staat voor: Bewegen – Roken – Alcohol – Voeding – Ontspanning. Deze pijlers hangen nauw met elkaar samen. Naar aanleiding van de intake wordt gekeken welke onderdelen de meeste aandacht verdienen. In overleg kan de leefstijltraining worden afgesloten met een mini workshop ‘puur & gezond’, de kosten hiervan worden apart berekend.

Bij de tarieven staan de kosten vermeld. Let op! Mogelijk dat jij in aanmerking komt voor een gedeeltelijke vergoeding van jouw zorgverzekeraar.