Recensies

Astrid – 41 jaar

Via via kwam ik in contact met Mariska.

Ze had mensen nodig om te begeleiden voor haar opleiding Leefstijlbegeleider. Dit was mijn kans! Ik wist heel goed wat ik moest doen maar had wel een stok achter de deur nodig. Ik heb Mariska gebeld. Dat voelde direct fijn en warm. Ze wilde mij wel begeleiden voor haar opleiding.

Ik heb het als zeer prettig ervaren. Ook als het even niet goed ging, dan kwam er wel een hele lieve mail of app dat het niet zo erg was, echt super! De draad weer oppakken, niet blijven hangen en door.

Na 9 weken en 8 kilo lichter heeft Mariska de opleiding afgerond en ben ik zo positief dat ik nog een vervolgtraject ga volgen. 


Corrie – 48 jaar

Lieve Maris dankjewel voor de uitnodiging om mee te doen aan jouw cursus leefstijltraining.

Jij merkte dat ik zoekende was t.a.v. het eten. Ik had een jaar lang shakes gebruikt en dat heeft weinig tot geen resultaat gehad t.o.v. mijn gewicht. Ik was opzoek naar eetrust. En weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam.

We kregen een aantal opdrachten van jouw waarin inzichten naar boven kwamen. En zaken duidelijk werden. Ik vond dat heel bijzonder.

En jij leerde met de smart methodiek werken. Zo bijzonder dat deze methodiek in vele beroepsgroepen gebruikt kunnen worden.

In deze 9 weken heb ik mijn eetrust teruggekregen. Met name door de app te gebruiken en daarmee vertrouwen te krijgen dat ik goed bezig ben. Dit is zeker een rode draad voor mij om de app er regelmatig bij te pakken. Tracken en inzien waar je mee bezig bent, maar vooral… hoe voelt mijn lichaam.

Ik vond jouw begeleiding binnen ons groepje heel fijn. Lekker recepten, boeken en ervaringen delen.

Dank je wel voor alles.

 


Diana – 41 jaar

Nadat ik veel goeie, positieve ervaringen heb vernomen over de leefstijltraining en coaching van Mariska heb ik met enige spanning en onzekerheid contact opgenomen met Mariska.   

Ze reageerde direct heel spontaan en stelde mij gerust. Daardoor voelde ik mij gelijk op mij gemak en was ik mijn onzekere gevoel zo goed als kwijt. Ook tijdens mijn eerste persoonlijke afspraak en de vervolg afspraken voelde ik mij op mijn gemak en durfde ik mijn onzekerheden te uiten.

De ervaring die ik heb opgedaan zijn alleen maar heel positief.  Ze gaf mij veel vertrouwen in het toepassen van mijn nieuwe leefstijl en kwam met veel goeie, bruikbare en praktische tips. Geen enkele vraag was haar teveel. Ook kreeg je zo af en toe een leuke opbeurende quotes.  Daardoor raakte je alsmaar enthousiaster en gemotiveerder om door te gaan op weg naar de nieuwe leefstijl. 

Nu ga ik de bus zelf besturen.  Ik weet dat ik, ondanks dat ons traject  afgesloten is, ik bij Mariska altijd terecht kan voor advies en vragen. 

Dat geeft een gerust gevoel.


Annemieke – 47 jaar

In een paar maanden tijd is het me gelukt om mijn eetpatroon te wijzigen en 7 kg kwijt te raken. Dit was niet het primaire doel, maar is mooi meegenomen. Door mijn veranderde voedingspatroon ben ik me beter gaan voelen en hoop ik straks in mijn bloed terug te zien dat mijn cholesterol gedaald is. Dit alles onder de geweldige begeleiding van Mariska. Zij heeft mij meegenomen in de wondere wereld van de gezonde voeding en leefstijl. Daarbij heeft ze mij bewust laten ‘zwemmen’ om het vooral zelf uit te zoeken. Dit was in het begin een hele strijd, maar Mariska was er altijd om mij advies te geven en me een hard onder de riem te steken. Inmiddels is het nieuwe eetpatroon ingebed in mijn leven en kan ik er zelfstandig goed mee verder. Ik heb al heel wat diëten gevolgd in mijn leven, maar ik denk dat deze aanpak toch voor mij de beste is geweest. Dit ga ik volhouden!


Inge – 49 jaar

In sept. 2017 ben ik begonnen bij Mariska. Al een tijdje dacht ik: “ik ben te zwaar, zou er eigenlijk wat aan moeten doen, maar ik ben verder gezond en gelukkig” dus ja…..  het bleef erbij. Toen kwam het moment waarop bleek dat mijn bloeddruk en mijn cholesterol te hoog waren en ging bij mij de spreekwoordelijke knop om. Ik ben zelf wat gaan experimenteren met koolhydraatarm eten en meer bewegen en merkte al snel dat dit werkte. Veel suiker at ik al nooit, dus het ontsuikeren was voor mij  niet moeilijk. Het leek mij verstandig om begeleiding van een deskundige te vragen, omdat ik al vaker ben afgevallen en ook weer aangekomen… zo kwam ik bij Mariska terecht. Zij stimuleerde mij en zette de puntjes op de i. Vooral op momenten dat ik even ‘stilstond’ en de moed me in de schoenen zonk, was het erg fijn om van haar te horen wat ik kon doen. Mij heeft het erg geholpen om de app te gebruiken en mijn voedingspatroon te tracken.  Hierdoor heb ik goed geleerd welke voedingsmiddelen ik kan eten en in welke hoeveelheid. Van te voren was ik bang dat ik mijn volkoren boterham met kaas erg zou gaan missen, maar door de afwisseling met allerlei recepten vind ik deze manier van eten heel goed vol te houden.  Ik ben bijna 10 kg afgevallen en wil graag nog 5 kg afvallen.  Door de enthousiaste begeleiding van Mariska heb ik vertrouwen gekregen in mijn lichaam, een andere leefstijl aangewend en ben ik er van overtuigd dat die laatste 5 kg er ook nog afgaat!


Miranda – 39 jaar

Na 12 weken trots en blij…. ’40 bij 40′ dat was mijn doel in januari. Nu word ik pas over een half jaar 40, maar het resultaat mag er nu al zijn. Ik pas namelijk al in maat 40!!!

En achteraf bezien was dat niet een het echte doel, nl  ‘van eetlust naar eetrust…”

Samen met Mariska ben ik deze uitdaging aangegaan en een uitdaging zal het altijd blijven, maar ik voel me zo zeker met de ‘grip’ dankzij de eerlijke begeleiding van Mariska, dat ’t me blijft lukken de juiste (eet)keuzes te maken, maar vooral te genieten.


Kimberley – 26 jaar

Door lichamelijke klachten wilde ik graag mijn eet-/leefpatroon aanpassen. Ik ben prima op gewicht en afvallen was ook absoluut niet aan de orde. Ik had vaak last van buikpijn met name in de avond. Daarnaast had ik maar weinig energie.

Samen met Mariska ben ik op zoek gegaan naar de juiste voeding. Haar kennis op het gebied van voeding is groot. Deze kennis in combinatie met haar enthousiasme zorgde ervoor dat ik welke keer met een goed gevoel naar huis ging. De recepten waren overzichtelijk en gelukkig niet al te moeilijk om te maken, want ik wilde geen uren in de keuken hoeven staan. In het begin was het best wel even een omschakeling, maar Mariska heeft mij handvatten gegeven die ik nodig had. De gesprekken waren zinvol en af en toe een berichtje vond ik ook prettig. Om hulp vragen kon ten allen tijden.

Het resultaat is dan ook voor mij dat ik me veel beter voel. Ik weet precies waar mijn lichaam niet tegen kan en leef veel gezonder. Buikpijn? Daar heb ik eigenlijk weinig last van. Ik ga het leven met meer energie tegemoet en daarmee heb ik samen met Mariska mijn doel behaald.


Monique – 42 jaar

Vol enthousiasme neemt Mariska je mee in de wereld van een gezond eetpatroon. Zij heeft mij inzicht gegeven in mijn eetpatroon en geleerd hoe je dit kunt toepassen in je eigen leven. Ik wilde niet mijn hele leefstijl omgooien maar dit combineren met het eetpatroon van mijn gezin. Ik ben een aantal kilo’s kwijt (dat wilde ik ook graag) en die blijven er nu ook af. Ik heb een hele goede basis waarop ik terug kan vallen en daar ben ik super blij mee!

Sterke punten:

  1. stapsgewijze aanpak waarbij je eetpatroon inzichtelijk wordt
  2. handige weekplanner
  3. fijne, positieve feedback waardoor je erg gestimuleerd wordt

 


Anneke – 47 jaar

Al jaren weet ik dat ik van suiker erg moe word. Telkens probeerde ik de suikers te minderen, helaas viel ik vaak na een tijdje altijd weer terug in ‘mijn oude eetpatroon, met (te) veel suikers’.

Eind 2016 sprak ik Mariska en hoorde dat zij begin 2017 ging starten met haar praktijk FoodMoveBalance. Wetende dat Mariska goed bekend is met het koolhydraatbeperkt eten, was voor mij de stap gauw gezet om samen met Mariska te kijken naar een voor mij gezondere, koolhydraat beperkte leefstijl.

De eerste weken van ‘ontzoeten’ waren voor mij het zwaarst, maar ik merkte al gauw dat ik mij fitter ging voelen. In de weken die volgden, was het voor mij af en toe wel zoeken naar de juiste voedingsmiddelen. Op enkele producten reageerde mijn lichaam niet zo goed en kreeg wat klachten. Mariska kon mij hierin zeer goed begeleiden, stond altijd klaar met de juiste raad.

Samen hebben we na 12 weken mijn doel kunnen bereiken: een gezond en voedzaam eetpatroon met minder suikers, waardoor ik mij veel fitter ben gaan voelen. Daarbij ben ik ook nog een wat kilootjes afgevallen, hoe mooi is dat ?!

Mariska SUPER bedankt!


Susan – 52 jaar

Door een knieblessure en een whiplash kon ik voor langere tijd niet werken en sporten. Dit zorgde ervoor dat ik in twee jaar tijd 10 kilo aankwam. Zelf zag ik dit probleem wel en had ik er natuurlijk dagelijks last van, maar om een begin te maken met afvallen, lukte mij niet.

Via via kreeg ik contactgegevens van Mariska. Zij heeft mij ontzettend geholpen met afvallen door mij een nieuw eetpatroon aan te bieden.

Dit eetpatroon hield in dat ik de eerste twee weken moest ont-suikeren. Dat was heel zwaar maar ze heeft mij hierbij heel erg goed begeleid. Met de hulp en het enthousiasme van Mariska ben ik anders gaan eten, meer gaan bewegen en kreeg daardoor meer energie.

Dankzij deze hulp kan ik weer aan het werk en ben ik inmiddels 11 kilo lichter!


Sport 2000 Leugemors – presentatie voor personeel over voeding

Dit wil ik graag even aan je kwijt. Sinds jouw bezoek bij ons op de zaak is er een hoop veranderd bij ons personeel. Iedereen is erg bewust met voeding bezig. De jongen van de barcardi-cola is al meer dan 10 kg kwijt en heeft goed zijn balans kunnen vinden in de voeding. Je merkt nu tijdens de vakantie dat het moeilijker wordt. Nogmaals dank voor je inspirerende avond met zeker resultaat!


Marije – 42 jaar

Via een collega hoorde ik van FoodMoveBalance. Wat ze me vertelde klonk goed. Ik was al bezig met GOK (grip op koolhydraten) maar ik miste dat ik overdag of wanneer ik zin had in bv fruit dat ik dat niet mocht eten. En, daarnaast eet je toch wel heel veel vetten.

Ik heb Mariska gemaild. Ze belde me terug om uit te leggen hoe het bij haar in zijn werk gaat. Ik heb besloten om deze stap te zetten en zo nog meer inzicht te krijgen in wat voeding met je lichaam doet.

Het was voor mij een weg met hobbels, ik deed zo mijn best maar mijn spierkracht bleef maar dalen ondanks dat ik 2x per week de milon cirkel deed. Mariska begeleidde me hierheen heel goed. Ze liet me een week lang alles wat ik at en dronk doormailen. Daaruit bleek dat mijn eiwitinname te laag was. Ik heb dit aangepast en heel veel ideeën van haar gekregen om er genoeg van binnen te krijgen. Top!

Ik ben super blij dat ik dit traject ben in gegaan. Nu zo doorgaan en mocht ik merken dat ik nog een stok achter de deur nodig heb, neem ik een strippenkaart voor een aantal keren om bij haar te komen wegen.

Mariska bedankt!